Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

14 Червня, 2021 р., 16:48
14.06.2021 р. у приміщенні Ленковецької сільської ради відбулося засідання комісії з проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Ленковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ленковецької сільської ради Шепетівського району Хмельницької області. Члени конкурсної комісії одноголосно прийняли рішення про те, що Кузьменко Оксана Валеріївна та Омельчук Лариса Володимирівна допущені до участі у конкурсному відборі як кандидати на вакантну посаду директора Ленковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (протокол засідання конкусної комісії №1 від 14.06.2021 р.).
14 Червня, 2021 р., 08:44
Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Перехідна модель триватиме з червня по серпень цього року, однак уже зараз багато роботодавців почнуть працювати з електронною версією звичних лікарняних. Е-лікарняні, як і паперові, є підставою для надання працівникам допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.
14 Червня, 2021 р., 08:43
         Проводячи моніторинг стану охорони праці на підприємствах під час розслідування нещасних випадків на виробництві можна констатувати, що на підприємствах де не створено служби охорони праці, у більшості випадків ніхто не займається навчанням та перевіркою знань з питань охорони праці, проведенням інструктажів. Посадові особи, діяльність яких пов’язана з організацією безпечного ведення робіт, не проходять встановленого законодавством навчання та перевірки знань з питань охорони праці і як наслідок такої безтурботності-нещасний випадок, професійне захворювання.      
08 Червня, 2021 р., 13:52
   Борщівник Сосновського – це гігантська рослина до 3 метрів у висоту. Через високий зріст і велику надземну масу цю дворічну рослину і зараз називають Геракловою травою, наукову  назву цієї рослини надано на честь відомого дослідника флори Кавказу Д. І. Сосновського. Навесні з'являється один з перших, швидко розкидаючи велике листя – лопухи до появи інших трав. Багаторічний, цвіте і плодоносить один раз у житті, після чого відмирає. Стебло ребристе, шорстке, частково ворсисте, пурпурне або з пурпуровими плямами, несе дуже великі трійчасті – перисто-розсічені листя зазвичай жовтувато-зеленого кольору довжиною 1,4 – 1,9 м. Коренева система у рослин стрижнева, добре розвинена, в ґрунт проникає неглибоко: основна маса лежить в шарі до 30 см. У верхній частині корінь розгалужений, головний і бічні корені м'ясисті. При пошкодженні вони виділяють світло-жовту рідину з різким запахом ефірного масла, що володіє сильною пекучістю.
04 Червня, 2021 р., 13:54
   04.06.2021 р. у приміщенні Ленковецької сільської ради відбулося засідання комісії з проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Мокіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ленковецької сільської ради Шепетівського району Хмельницької області. Члени конкурсної комісії одноголосно прийняли рішення про те, що Кузьмінчук Олена Вікторівна допущена до участі у конкурсному відборі як кандидат на вакантну посаду директора Мокіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (протокол засідання конкусної комісії №1 від 04.06.2021 р.).
28 Травня, 2021 р., 11:49
             Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності по Шепетівському відділенню за підсумками січня–травня 2021 року зріс на 19,5% порівняно з тим же періодом 2020 року, він склав 285,61 грн. Сума середньоденної виплати допомоги по вагітності та пологах за той же період зросла на 23,0% та склала 255,76 грн. Зазначені виплати здійснюються Фондом соціального страхування України працевлаштованим особам у разі настання страхового випадку та компенсують працівникам втрачений заробіток.
26 Травня, 2021 р., 08:40
Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.
14 Травня, 2021 р., 12:29
   З метою виконання індикативних показників ДПС України, збільшення надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів, поліпшення ефективності роботи щодо запобігання незаконному обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, працівниками управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Хмельницькій області здійснено аналіз наявної інформації про отримані ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, сплати акцизного податку з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, поданих декларацій акцизного податку та контрольно-перевірочних заходів.
07 Травня, 2021 р., 13:01
 На розгляді у Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету знаходяться розроблені Асоціацією міст України спільно з групою народних депутатів законопроекти, що пропонують збільшити частку зарахування ПДФО до бюджетів громад із 60 до 65 відсотків (законопроєкти №5066 та №5066-1). Прийняття одного з цих законопроектів матиме ряд позитивних наслідків: зміцнення спроможності громад. Збільшення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування ПДФО дозволить частково компенсувати видатки, перекладені державою на органи місцевого самоврядування, а саме:  фінансування державних соціальних гарантій; виплату заробітної плати непедагогічним працівникам закладів середньої освіти, утримання таких закладів, забезпечення навчального процесу; фінансування комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я. Покращення рівня послуг. Завдяки збільшенню частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів громади матимуть можливість покращувати систему охорони здоров’я, соціальні послуги, інфраструктуру, благоустрій тощо. Соціальна  справедливість. Важливо, щоб кошти платників податку залишалися на місцях і спрямовувалися на покращення якості послуг. За підрахунками АМУ, якщо один із запропонованих законопроектів буде прийнято, бюджети громад Хмельниччини у 2022 році можуть отримати додатково понад 394 млн. грн. Втім, це не єдині законопроекти, що стосуються податку на доходи фізичних осіб. На розгляді у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики знаходяться законопроєкти №5244, №5244-1, №5244-2, №5244-3 та №5364. Законопроєкти №5244-3 та №5364 передбачають забезпечення сплати ПДФО за місцем розміщення виробничих потужностей, а не за місцем реєстрації головного офісу. Ці законопроєкти удосконалюють механізм сплати ПДФО і є найбільш прийнятними для органів місцевого самоврядування. Законопроєкт №5364, який розроблявся за участі АМУ, окрім унормування поняття «відокремлений підрозділ», також пропонує встановити контроль з боку контролюючих органів за дотриманням платниками вимог податкового законодавства в частині порядку сплати ПДФО до відповідних місцевих бюджетів за їх місцезнаходженням, та запровадити відповідальність для платників за порушення порядку сплати податку до відповідних місцевих бюджетів. Це найприйнятніший для громад варіант.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь