Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання нового Координаційного центру підтримки цивільного населення

Дата: 30.06.2023 15:21
Кількість переглядів: 867

Ленковецькою сільською радою проведено перше засідання нового Координаційного центру підтримки цивільного населення. У складі – керівники структурних підрозділів сільської ради. Головувала заступник сільського голови Олена Волошина.

«Координаційний центр такого типу дійсно був необхідний. В умовах війни створення такого центру дасть можливість швидко та оперативно приймати рішення, реагувати на певні ситуації і виклики, а також налагодити чітку та дієву систему допомоги громадянам, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, зумовлених війною. Початок нашої роботи у такому форматі спрямований передусім на підтримку цивільного населення, що є важливим аспектом у ситуаціях конфліктів, природних катастроф, гуманітарних криз та інших надзвичайних ситуацій. Орган має бути максимально адаптований до реальних потреб сьогодення», – наголосила заступник сільського голови.

Особливо актуальним усе це є в умовах сьогодення, коли ми повсякчас мусимо оперативно реагувати на виклики, пов’язані з бойовими діями у низці регіонів нашої країни, вчасно та у повному обсязі реагувати на екологічні катастрофи, спричинені діями держави-терориста.

Учасники засідання обговорили проблемні питання внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території громади, стан надання гуманітарної допомоги, заходи оперативного реагування на забезпечення потреб цивільного населення та його соціально-психологічну підтримку.

Для комплексного вирішення проблемних питань, у разі необхідності, залучатимуть до роботи Координаційного центру громадські організації, благодійників та волонтерів.

Робота такого центру скоординує та об’єднає декілька напрямків – це робота з ВПО, з волонтерами, ветеранами та психологічними службами.  

Серед основних завдань центру:

  • організація збору та обробка інформації щодо нагальних потреб та проблемних питань постраждалого населення;
  • збір та узагальнення інформації щодо спроможності територіальної громади у вирішенні проблем постраждалого населення;
  • підготовка пропозицій щодо вирішення проблемних питань постраждалого населення, у тому числі пропозицій до відповідних цільових програм.

Окремо на засіданні обговорили питання евакуації, надання житла населенню, яке постраждало внаслідок підриву Каховської ГЕС та стан евакуації із зон підтоплення до населених пунктів на підвідомчій території.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь