Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась зустріч шепетівських податківців з представниками Ленковецької територіальної громади 

Дата: 10.04.2023 15:19
Кількість переглядів: 297

Фото без опису   Нагальні питання наповнення місцевого бюджету в умовах воєнного стану обговорено під час зустрічі в Ленковецькій територіальній громаді  начальника Шепетівської державної податкової інспекції Валентини Ординської з представниками бізнесу, одноосібниками, відповідальними працівниками Ленковецької сільської ради.

   Валентина Ординська ознайомила присутніх з нововведеннями та змінами в податковому законодавстві, які набрали чинності у 2023 році. Вона звернула увагу, що з 2023 року власникам або користувачам земельних ділянок  потрібно сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за свої земельні частки (паї), зокрема, хто має сплачувати, з яких земельних ділянок мінімальне податкове зобов’язання не сплачується, як розраховується мінімальне податкове зобов’язання тощо. 

   Валентина Ординська нагала присутнім, що з 1 січня 2022 року підприємці другої, третьої та четвертої груп повинні встановити та використовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій. Вона поінформувала як зареєструвати РРО та ПРРО, а також про переваги їх застосування у підприємницькій діяльності. Вона зазначила, що підприємці - платники єдиного податку, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села мають право проводити розрахунки без застосування РРО/ПРРО, але з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, крім окремих випадків.

   Учасники зустрічі дізнались про Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення.

   Присутнім нагадали про необхідність забезпечення соціальних гарантій для найманих працівників та про вжиття спільних заходів податківців та працівників Ленковецької ТГ щодо контролю за дотриманням законодавства про працю.

   Головний державний інспектор Шепетівського  відділу  податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Олександр Васик надав вичерпну інформацію  щодо ставок єдиного податку з фізичних осіб, термінів сплати, нарахування майнових податків, пільг на майнові податки, термінів сплати майнових податків у 2023 році,  порядку декларування доходів громадянами за 2022 рік, переліку доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню

   На завершення заходу голова Ленковецької сільської ради Юрій Криворчук підкреслив важливість проведеної наради та необхідність розширення подальшої співпраці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь