Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги платників податків: З 1 квітня діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу»

Дата: 07.04.2023 11:29
Кількість переглядів: 232

   1 квітня 2023 року Національним банком України запроваджено Cистему електронних платежів нового покоління СЕП – 4.0, якою забезпечено можливість цілодобового режиму роботи СЕП 24/7 без зупинення роботи із виконання міжбанківських платіжних операцій. Тобто з цієї дати усі міжбанківські платіжні операції  в гривні здійснюються з переходом на щоденне опрацювання переказів у національній валюті, включаючи вихідні та святкові дні.

   З метою спрощення процедури заповнення платниками платіжної інструкції Міністерством фінансів України затверджено наказ від 22.03.2023 № 148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за № 528/39584 (набрав чинності з 1 квітня 2023 року).

Порядком врегульовано механізм сплати податків в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022 та запроваджено структуровану форму платіжного документу, відповідно до якого в реквізиті «Призначення платежу» заповненню підлягають тільки 2 обов’язкових поля замість 7, а саме: «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».

Для платників, які включені в Реєстр платників єдиного рахунку, згідно структурованої форми в реквізиті «Призначення платежу» заповненню підлягають 3 обов’язкових поля замість 14 (з визначенням одержувача коштів) та 2 обов’язкових поля (без визначення одержувача коштів).

Одночасно для всіх платників до 01 липня запроваджено перехідний період, який надає можливість використовувати поряд з новим форматом «Призначення платежу» і старий формат реквізиту «Призначення платежу» відповідно наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015р.№ 666, який втрачає чинність 1 липня 2023 року.

Починаючи з 1 липня 2023 року платники використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу».

 

 

     

Валентина Ординська, начальник Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь