Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шепетівським РСЛП вжито заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам

Дата: 21.04.2022 12:55
Кількість переглядів: 637

Фото без опису

   На виконання наказу начальника Хмельницької обласної військової адміністрації від 06 квітня 2022 року «Про вжиття невідкладних заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам» у період з 11 по 19 квітня 2022 року, комісією до складу якого увійшли представники Шепетівського РУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області спільно з працівниками підприємства проведено огляд територій Шепетівського РСЛП на предмет дотримання вимог законодавства щодо протипожежного захисту лісових масивів, а також влаштування підприємством лісових автомобільних доріг, мінералізованих смуг на межі смуг відводу автомобільних доріг, що межують з лісовими насадженнями.

Результати обстеження обговорені 20.04.2022 на виробничій нараді під головуванням керівника Шепетівського РСЛП Трофімчука П.П. з інженерами лісового господарства, охорони захисту лісу та майстрами лісу.

Фото без опису

 

На нараді відмічено, що працівниками підприємства своєчасно розроблено мобілізаційно-оперативний план ліквідації можливих лісових пожеж під час пожежонебезпечного періоду 2022 року та погоджено його з 21 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, місцевими підприємствами, установами та організаціями, що включені в цей план.

Також, складено та затверджено наказом по РСЛП річний план протипожежних заходів, організовано чергування персоналу в адмінбудівлях підприємства.

На підприємстві організовано систематичне патрулювання лісових масивів спеціальними рейдовими бригадами з метою посилення профілактичної роботи в лісах по виявленню порушників протипожежних вимог та притягнення їх до відповідальності.

Шепетівське РСЛП забезпечено необхідною кількістю води для цілей пожежогасіння, влаштовано під’їзні майданчики (пірси) для забору води пожежними автомобілями. Дороги у лісових масивах придатні для безпечних проїздів, створено 5 пунктів накопичування протипожежного інвентарю, які укомплектовано необхідним обладнанням та засобами гасіння лісових пожеж.

При цьому, на нараді обговорені питання необхідності розроблення планів реагування на НС, пов’язані з виникненням великих та складних пожеж у природних екосистемах на території району та територіальних громад де існує загроза виникнення великих лісових пожеж та пожеж в природних екосистемах, а також відмічено про необхідність покращення роботи щодо проведення роз’яснювальної роботи серед населення та висвітлення в засобах масової інформації питання щодо запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах, заборони розведення багать у лісових масивах, випалювання сухостою та побутових відходів протягом пожежонебезпечного періоду.

Адміністрація Шепетівського РСЛП вкотре звертає увагу мешканців Шепетівського району, що головою Хмельницької обласної військової адміністрації видано наказ щодо заборони у Хмельницькій області відвідування лісів населенням і в’їзду до них транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану і наголошує, що до завершення воєнного стану перебувати у лісах можуть виключно працівники лісових підприємств, військові та правоохоронці.

 

 

Адміністрація Шепетівського РСЛП


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь