Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Аналіз виробничого травматизму

Дата: 21.12.2021 16:57
Кількість переглядів: 715

         Шепетівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області проведено аналіз стану виробничого травматизму за 2021 рік. Так у 2021 році до відділення надійшло 32 повідомлення про нещасні випадки на виробництві в т. ч. 21 випадок захворювання медичних працівників на гостру респіраторну хворобу викликану коронавірусом nCoV-2019, 1 випадок смерті на підприємстві та 4 нещасні випадки із смертельним наслідком. Станом на 21.12.2021 року завершено розслідування 29 нещасних випадків та за результатами розслідування складено 21 акт форми Н-1/П та 8- Н-1/НП. Перебувають в розслідуванні 3 нещасні випадки. Як показує аналіз виробничого травматизму, основними причинами нещасних випадків є інші психофізіологічні причини (інфікування COVID-19), невиконання посадових обов’язків, порушення вимог інструкцій з охорони праці, незадовільні фізичні дані або стан здоров’я.

       З метою попередження виробничого травматизму, звертаємо особливу увагу роботодавців на основні організаційні заходи, зокрема такі, як якісне проведення інструктажу та навчання працівників, залучення їх до роботи за спеціальністю, здійснення постійного керівництва та нагляду за роботою, організація раціонального режиму праці і відпочинку, забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям, особистими засобами захисту, виконання правил експлуатації обладнання. Важливим у забезпеченні безпечної праці і запобіганні травматизму на виробництві є фактори особистого характеру- знання керівником робіт особистості кожного працівника, його психіки і особливостей характеру, медичних показників і їх відповідності параметрам роботи, ставлення до праці, дисциплінованості, задоволеності працею, засвоєння навичок безпечних методів роботи, знання норм і правил з охорони праці і пожежної безпеки, його ставлення до інших працівників і всього колективу. Адже нещасний випадок із спеціалістом тягне за собою невиконані своєчасно виробничі завдання, перенавантаження інших працівників, які змушені виконувати обов’язки травмованого і тривало непрацездатного працівника, втрату грошових коштів, тощо.

        Свій внесок в профілактику (попередження) виробничого травматизму можуть зробити і працівники, які повинні сумлінно виконувати вимоги нормативних актів з охорони праці, перевіряючи перед початком роботи стан обладнання, інструментів, засобів захисту на відповідність їх вимогам нормативних актів з охорони праці, не виконуючи роботу на несправному обладнанні, не порушуючи вимог інструкцій з охорони праці та безпеку експлуатації обладнання, не будучи байдужими до порушень вимог безпеки іншими працівниками, своєчасно звертаючись за кваліфікованою медичною допомогою при погіршенні стану здоров’я, пам’ятаючи про свої права і обов’язки з охорони праці. Крім того, кожен повинен вміти надати домедичну допомогу потерпілому, попередньо оцінивши його стан, адже своєчасно і правильно надана домедична допомога дозволяє зменшити можливі негативні наслідки травмування, а іноді і врятувати життя людини.

 

Страховий експерт з охорони праці

Н.Божок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь