Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Під час зустрічей з підприємцями податківці роз’яснюють законодавчі новації

Дата: 29.11.2021 13:34
Кількість переглядів: 968

           В листопаді поточного року начальником Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентиною Ординською спільно з працівниками підрозділу податкового адміністрування фізичних осіб та  по роботі з податковим боргом проведено низку зустрічей з підприємцями району. Під час спілкування обговорено показники результатів діяльності підприємців, рівень виплачуваної заробітної плати, кількість найманих осіб, задекларовані обсяги доходів та  сплачених до бюджету податків.   

            Підприємцям  роз’яснено наслідки недотримання вимог податкового законодавства, законодавства щодо адміністрування єдиного внеску та з інших питань, контроль за дотриманням яких покладено на ДПС.    Податківці звернули увагу роботодавців, що заробітна плата має виплачуватися на рівні не менше мінімальної. Нагадали, що  у листопаді її розмір становить 6000 гривень, а у грудні підвищується до 6500 гривень.                                                                  

            Валенина Ординська зауважила, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням можуть використовувати для сплати грошових зобов’язань.                                                                             

             Валентина Ординська  поінформувала кожного відвідувача про Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, який затверджено наказом Міністерства фінансів України  від 3 вересня 2021 року №496. Вона зауважила, що документи, які підтверджують облік та походження товарів - це Форма ведення обліку товарних запасів, встановлена додатком до Порядку, та первинні документи.                                                                   

             Під час зустрічей Валентина Ординська щоразу наголошувала, що в умовах обмежувальних протиепідемічних заходів необхідно максимально використовувати формат дистанційного спілкування та електронних сервісів ДПС.                                                                                                                                   

             Валентина Ординська також нагадала про електронний сервіс – «infoTAX», де за допомогою месенджерів Telegram та Viber можна отримувати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.

             Особлива увага приділялась питанню щодо одноразового декларування. Акцентувалось, що зараз, коли триває податкова амністія і декларація з добровільного декларування подається лише в електронному вигляді, питання використання електронних сервісів є дуже актуальним.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь