Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У серпні у Шепетівському районі на COVID-19 захворіло у 12 разів більше людей, ніж у липні

Дата: 09.09.2021 09:35
Кількість переглядів: 1299

         Коронавірус наступає не лише в Україні, але й на Хмельниччині. Про це свідчить статистичний аналіз захворюваності на COVID-19 за літній період 2021 року. На Шепетівщині в червні виявлено 23 випадки хвороби, в липні – 3 випадки, а в серпні 36 випадків, що, в порівнянні з попереднім місяцем, в 12(!) разів більше. Станом на 8 вересня, в поточному місяці уже 27 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

 За повідомленням генерального директора ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Миколи Габрикевича, якщо у червні було зареєстровано 754 випадки, у липні – 329, то у серпні діагноз «COVID-19» підтвердили у 1163 осіб. В тому числі, у 51 дитини та 15 медичних працівників. Таким чином, у порівнянні з липнем, кількість недужих на COVID-19 зросла у понад 3,5  рази. За серпень одужали 522 громадян, але подолати хвороби не змогли 33 мешканців краю.  

Микола Габрикевич підкреслює, що єдиним дієвим методом запобігання COVID-19 та більш легкому перебігу недуги, якщо захворів, залишається вакцинація. Лише за серпень мешканці області зробили 103262 щеплень проти COVID-19. Від початку вакцинальної кампанії станом на 6 вересня одну дозу вакцини отримали понад 168 тисяч осіб, дві дози – майже 129 тисяч краян.

Да даними КП «КНП Шепетівський  центр первинної медико-санітарної допомоги", станом на 08.09.2021 року, одну дозу вакцини отримали 9911 осіб, завершили курс вакцинації (отримали 2 дози)  7546 чоловік, що становить понад 10%. Нині вакцини  як на Хмельниччині, так і на Шепетівщині вистачає в повному обсязі і можливість вакцинуватися є.

Пам'ятайте: карантин ніхто не відміняв, це не канікули і не відпустка, а  самоізоляція та уникнення соціальних контактів дозволить уповільнити поширення гострої респіраторної хвороби. Будьте соціально відповідальними, бережіть себе, один одного і будьте  здорові!

Зробіть щеплення та будьте захищені. Вакцинація - це захист!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь