Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шепетівська ДПІ інформує: з 1 вересня 2021 року  розпочалось одноразове (спеціальне) добровільне декларування

Дата: 07.09.2021 14:24
Кількість переглядів: 1350

       Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, з 1 вересня 2021 року можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном. Декларування триватиме до 1 вересня 2022 року.

      Така можливість надана нормами Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

       Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

       До подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

       Сплата одноразового збору за легалізовані активи здійснюється декларантом протягом  30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

       У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору здійснюється в такі терміни:                                                                           - першого платежу - протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;                                                                                                      - другого платежу - до 1 листопада 2023 року;                                                                                       - третього платежу - до 1 листопада 2024 року.

        Після отримання від платника декларації у приватній частині Електронного кабінету платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум за відповідною територією із зазначенням згенерованого QR-коду кодом платежу 11011100.

       При скануванні  QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати  платежу.

       Крім того, реквізити рахунків для сплати одноразового збору розміщені на сайтах головних управлінь ДПС.

       В Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі  даних платника, інформації про бюджетні рахунки.

     

Валентина Ординська, начальник Шепетівської ДПІ     Головного управління ДПС у Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь