Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податківці застерігають уникати штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері ліцензування

Дата: 14.05.2021 12:29
Кількість переглядів: 1155

   З метою виконання індикативних показників ДПС України, збільшення надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів, поліпшення ефективності роботи щодо запобігання незаконному обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, працівниками управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Хмельницькій області здійснено аналіз наявної інформації про отримані ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, сплати акцизного податку з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, поданих декларацій акцизного податку та контрольно-перевірочних заходів.

   За результатами проведеного аналізу поданих декларацій акцизного податку за березень 2021 року, встановлено значну кількість суб'єктів господарювання, які подали декларації з нульовим показником при наявності діючих ліцензій, задекларували зменшення акцизного податку в березні 2021 року в порівнянні з лютим 2021 року, що вказує на можливі ризики реалізації підакцизної групи товарів в роздрібній торгівельній мережі без застосування РРО.

   Контрольно-перевірочними заходами, проведеними працівниками ГУ ДПС у Хмельницькій області за 4 місяці поточного року, встановлено 172 порушення у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, в тому числі  безліцензійна роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами; торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпуски і або роздрібні ціни на такі напої; виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку. Очікувана сума фінансових санкцій за зазначені порушення становить  2565,1 тис. грн.

   Крім того, встановлено 64 порушення Закону України від 06.07.2020 №265 «Про застосування реєстраторів розрахунковий операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг», в тому числі не надання розрахункового документу встановленого зразка, порушення ведення обліку товарних запасів на суму  552,8 тис. грн.

   Враховуючи зазначене та з метою уникнення штрафних санкцій пропонуємо суб’єктам господарювання підвищити рівень декларування акцизного податку з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів; проводити розрахункові операції через РРО та/або через програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно  УКТЕЗД для підакцизних товарів, цін товарів та обліку їх кількості;  не допускати реалізації фальсифікованої продукції (немаркованих тютюнових виробів та алкогольних напоїв, алкогольних напоїв розлитих в тару, не передбачену законодавством; дотримуватись державної дисципліни цін.

 

     

     

Валентина Ординська, начальник Шепетівської ДПІ                                         Головного управління ДПС у Хмельницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь