Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відновлено  направлення застрахованих осіб на реабілітаційне лікування, в тому числі і у разі  ускладнень після  COVID-19

Дата: 28.01.2021 16:34
Кількість переглядів: 843

              26 листопада 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 941-IX, прийнятий Верховною Радою України 03.11.2020.

Документом відновлено фінансування Фондом соціального страхування України (далі по тексту – Фонд) медичних і соціальних послуг, одноразових страхових виплат для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань, осіб з інвалідністю (членів їх сімей)

Також законом відновлено направлення на реабілітаційне лікування до санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду працюючих осіб після перенесених захворювань і травм.

На сьогодні, актуальним питанням для працюючих українців є проблеми відновлення здоров’я та життєдіяльності внаслідок інфікування коронавірусом. 

Зокрема, коронавірусна хвороба може викликати серйозні ураження легенів, в результаті чого легені не можуть забезпечити всі органи і системи достатньою кількістю кисню і розвиваються важкі легеневі ускладнення. Ускладнення можуть вражати і весь організм в цілому: виникають проблеми функціонування серця, головного мозку, нирок, ендокринної системи.

             За наявності медичних показів, застраховані особи, які мають відповідні покази, можуть скористатись правом на реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду соціального страхування України.

Пройти курс відновного лікування за кошти Фонду застраховані особи можуть  на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів. Право на таке лікування мають усі працевлаштовані особи за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39 (із змінами), за якими надаються послуги з реабілітаційного лікування за кошти Фонду.

            Нагадаємо, що застрахована особа направляється на лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за кошти Фонду за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікарні (ЛКК), де перебуває пацієнт. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання.

            Після оформлення висновку ЛКК заклад охорони здоров’я інформує робочий орган Фонду про потребу застрахованої особи в подальшому лікуванні на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Пацієнт передає представнику Фонду відповідну заяву про забезпечення лікуванням для подальшого укладення тристороннього договору із санаторно-курортним закладом. 100% вартості відновлювального лікування, потрібного людині, покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Крім того, для застрахованої особи, яка направляється на реабілітаційне лікування, ФССУ фінансує надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі.

           Звертаємо увагу, що усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти  за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

З переліком санаторно-курортних закладів, що відповідають кваліфікаційним вимогам для надання послуг з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях можна ознайомитись за посиланням http://www.fse.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/952253

 

Начальник Шепетівського відділення

управління виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України

в Хмельницькій області

В.І. Гаврилюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь