Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО ВІДОМА   ОДЕРЖУВАЧІВ СУБСИДІЇ!

Дата: 05.10.2020 16:23
Кількість переглядів: 432

    Головним   механізмом  забезпечення  соціального захисту населення при  оплаті  житлово-комунальних послуг  є програма житлових субсидій, яка діє в Україні  вже  понад 20  років.

   Завдяки  програмі житлових субсидій малозабезпечені громадяни оплачують не повну вартість житлово-комунальних послуг,а лише частину платежу,яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.

    Що менші доходи домогосподарства, то меншою є частка обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

    Відповідно до норм Положення про порядок призначення житлових субсидій,затвердженого постановою КМУ від 21.10.19995р.№848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання  скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива»,житлова  субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми житла, соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами  і  розміром  обов’язкового  відсотка платежу,   визначеного в порядку, встановленому КМУ.

    Для  призначення  житлової  субсидії  особа подає до органу  соціального  захисту населення заяву про призначення та надання житлової субсидії  у грошовій  формі  та  декларацію  про доходи  і  витрати  осіб, які звернулися за призначення   житлової субсидії, за встановленими формами.

    Відповідно до п.14 Положення житлова субсидія не призначається ,якщо структурними  підрозділами з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг,строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів  доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

    Для призначення житлової субсидії необхідно своєчасно здійснювати оплату  спожитих  житлово-комунальних послуг. Крім того,існує  механізм реструктуризації заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг на  підставі укладеного договору з надавачами  цих послуг. Разом з тим, за наявності заборгованості житлову субсидію може бути призначено на наступний період за рішенням комісії,на підставі акта обстеження матеріально-побутових  умов  домогосподарства (з урахуванням обставин,які склалися).

    Постановою КМУ  від 25.03.2020р. №247 «Про особливості надання житлових субсидій»,передбачено на період карантину додаткові заходи щодо соціального захисту осіб,яких звільнено з роботи у зв’язку з карантином (врахування до їхнього доходу під час призначення субсидії  розміру допомоги по безробіттю замість заробітної плати , яку вони отримували  за попереднім місцем роботи).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь