Ленковецька громада
Хмельницька область, Шепетівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чотирбоки - село спортивне

Дата: 28.12.2018 15:50
Кількість переглядів: 1541

 Значення розвитку фізкультури і  спорту на селі важко перебільшити, адже в юному віці та в молодості закладаються підвалини майбутнього здоров’я, а відповідно й майбутньої здорової сім’ї. Так і  наше село Чотирбоки багате на славних синів та дочок. Воно народжувало і продовжує народжувати вільних, сильних, незалежних, з незламним духовним та патріотичним стержнем, людей.

  Щедре воно і на талановитих спортсменів, які прагнуть возвеличити власну Батьківщину, добившись для неї найгучніших, найвизначніших звань. Серед них майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи та України з важкої атлетики Прошак Олег Іванович, 1983р.н., майстер спорту, чемпіон Європи та України з бойового самбо Захарець Юрій Миколайович, 1985р.н., заслужений майстер спорту, олімпійська чемпіонка 2000 року з фехтування Пундик Галина Василівна,1987 р.н., майстер спорту, чемпіон світу та України з легкої атлетики 1500-1800 м., член національної збірної України, Аліксійчук Андрій Іванович, 1987 р.н., а цьогоріч цей список поповнився ще одним нашим односельчанином, випускником Чотирбоцької ЗОШ І-ІІІст. 2016 року, чемпіоном Європи та України, призером чемпіонату світу, переможцем міжнародних турнірів, нашим боксером Бондарчуком Тарасом Вадимовичем 2000 р.н., який  у фінальному поєдинку  у ваговій категорії до 60 кг здобув срібну медаль на ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх 2018 року, що проходили в аргентинському місті Буенос-Айрес. Їхня майстерність викликала заздрощі багатьох іноземних спортсменів, які, незважаючи на кращі умови тренування, так і не змогли досягти таких рекордних результатів. 
  Проте ці імена – тільки вершина айсберга: не можна не згадати людей, які доклали титанічних зусиль, створювали перші підмостки та закладали фундамент  спортивного  руху  на  селі. Це  майстри спорту з важкої атлетики – Прошак Іван Іванович,1959 р.н., Наумець Михайло Андрійович, 1956 р.н., Захарець Микола Васильович, 1957 р.н., Овсянюк Петро Миколайович, 1952 р.н, Безкоровайний Микола Романович,1959 р.н., майстер спорту з футболу та гравець за національну збірну України, Балицький Віталій Вікторович,1978 р.н., а на сьогодні маємо нові здобутки - майстра спорту з боксу Березніцького Івана Васильовича, 1995 р.н..
  Після таких вагомих перемог, на  очах в кращий бік змінюється і відношення  людей до спорту. Для наших спортсменів найкращими результатами стали медалі – найвищі нагороди їхньої звитяги та майстерності на спортивному майданчику. Батько з гордістю показує нагороди дітям, а ті наслідують його приклад та мріють перевершити його спортивні досягнення. Як сталося у випадку із кандидатом у майстри спорту Алтуняном Максимом Олеговичем, 1986 р.н., який став не тільки першим тренером чотирбоцьких боксерів, а й  для обох своїх синів Дениса та Максима, що неодноразово підтверджували батьківську майстерність у змаганнях, а їхні імена не раз можна побачити на шпальтах районних видань. Крім того, до списку кандидатів у майстри спорту входять перший тренер чотирбоцьких штангістів Криворчук Іван Тимофійович, 1948 р.н., Вичавка Володимир Григорович, 1938 р.н. (штанга, гирі, боротьба), Линник Олександр Миколайович, 1976 р.н. (пауерліфтинг) та Кузьмінчук Іван Володимирович, 1996 р.н.(бокс). 
      У кращому розумінні перероджується саме село. Люди починають вболівати за спортивний престиж,  гордитися перемогами сільських спортсменів, як власними. Чотирбоківчани суттєво додають в патріотизмі, а відповідно стають небайдужими вигляду власного села та краси рідної землі. Так, в минулому році за підтримки народного депутата Романа Мацоли було відкрито алею перед будинком культури, а цьогоріч на ній  з ініціативи  
колишнього вчителя фізкультури Тютюнника Миколи Йосиповича та допомоги в.о. старости Костюка Миколи Тимофійовича було встановлено "Дошку спортивних досягнень села". На ній зображено світлини чемпіонів та призерів районних та обласних змагань: Алтуняна Дениса Максимовича, Алтуняна Максима Максимовича, Березніцького Дмитра Анатолійовича, Білоус Ольги Вікторівни, Годованого Юрія Миколайовича, Захарця Вадима Миколайовича, Ковальчука Івана Володимировича, Ковальчука Назара Володимировича, Максимчук Маргарити Петрівни, Пахар Ніни Володимирівни, Рабощук Олени Василівни, Шевчук Юлії Дмитрівни. Дехто з них вже закінчив школу та ступив на стежину дорослого життя, а деякі є  учнями нашої рідної Чотирбоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів та продовжують удосконалювати свою майстерність  під пильним  керівництвом учителя фізичної культури Мазура Дмитра Вікторовича. Саме він  тренує команди учнів з волейболу, баскетболу та легкої атлетики. Спортивні секції в школі діють до пізньої ночі і, незважаючи на це, діти зацікавлені та активно відвідують тренування. Крім того, за окремим графіком, в школі діє секція дзюдо, керівником якої є Шайдевич Володимир Георгійович і додає медалі та грамоти обласних та районних змагань у перелік здобутків рідного села.
   І це все на 1435 мешканців села. Це наша  гордість і надія.  Це люди, завдяки яким спорт на селі не вмирає, а навпаки, розвивається, виходить на світовий рівень, завдяки яким  Чотирбоки стають відомими в інших країнах. Скажете що  замало? Але ми назвали далеко не всі перемоги, бо головні перемоги  у нас ще попереду!


Світлана Бродецька,
 заступник директора 
                                                  Чотирбоцької зош І-ІІІ ступенів 


 

Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь